Lactic Acid

Lactic Acid

Lactic Acid (kwas mlekowy) powstaje w procesie fermentacji laktozy i ma szerokie zastosowanie zarówno w produkcji jedzenia (kefiry, jogurty) jak i w branży kosmetycznej. Lactic Acid często stosuje się w produktach działających przeciwko łuszczącej się skórze, a także do spłycania zmarszczek, likwidowania przebarwień i trądziku. Kwas mlekowy pozwala także utrzymać skórze właściwe pH. Kwas mlekowy działa bakteriobójczo. W kosmetykach występuje w zróżnicowanym stężeniu i jest stosowany we wszystkich typach skóry.

W kosmetykach WISE składnik ten znajdziecie m.in. w naturalnych tonikach dla kobiet i mężczyzn.

Sprawdź inne składniki

lactic acid kwas mlekowy
lactic acid kwas mlekowy