Lavandula Angustifolia oil

 

Olejek lawendowy (Lavandula Angustifolia oil) z lawendy wąskolistnej pozyskuje się poprzez destylację z wodną parą, lub w procesach ekstrakcji rozpuszczalnikami lotnymi. W gastronomii jest on stosowany jako przyprawa, a w kosmetyce tworzy składnik mydeł i wód toaletowych oraz perfum. Szczególnie popularny był XVIII wieku, a obecnie wykorzystywany jest przy produkcji męskich wód toaletowych jako składnik nuty początkowej zapachu.

Lawenda charakteryzuje się słodkim, kwiatowym aromatem, który działa kojąco i odświeżająco. Jest to wspaniały olejek do relaksu i wyciszenia. Jest stosowany dla uspkojoenia skołatanych nerwów, pomga także przy problemach z zasypianiem. Olejek lawendowy jest także stosowany jako remedium na drobne poparzenia, skaleczenia oraz w przypadku problemów skórnych jak egzema, stany zapalne skóry. Może być również pomocny w przypadku występowania nudności.
W kosmetyce, olejek charakteryzuje się działaniem antyseptycznym i przeciwzapalnym. Znajduje zastosowanie w preparatach dla skóry tłustej, trądzikowej oraz produktach zwalczających łupież.

Olejek lawendowy, z uwagi na swoje bogate właściwości znalazł zastosowanie w produktach naturalnych WISE Naturkosmetik

Naturalny Krem Sensitiv do skóry wrażliwej (egzema, podrażnienia):

naturalny krem do skóry wrażliwej, egzema WISE
naturalny krem do skóry wrażliwej, egzema WISE
organiczny olejek do masażu dla dzieci
organiczny olejek do masażu dla dzieci

Sprawdź inne składniki

Lavandula Angustifolia oil
Lavandula Angustifolia oil

 

Lavandula Angustifolia oil
Lavandula Angustifolia oil
Lavandula Angustifolia oil
Lavandula Angustifolia oil