Pelargonium Graveolens Oil (Geranium)

Pelargonium Graveolens Oil  - jest to olejek eteryczny z geranium; jest on często spotykanym dodatkiem w kosmetykach naturalnych. Można go spotkać w kremach do twarzy, olejkach do masażu i nie tylko. Swoją popularność zawdzięcza swoim właściwościom leczniczo – terapeutycznym. Charakteryzuje się działaniem przeciwbakteryjnym, pomaga w przypadkach infekcji skórnych (trądzik, egzema, opryszczka), reguluje cyrkulację krwi i gospodarkę płynami. Działanie antybakteryjne Pelargonium Graveolens Oil czyni ten olejek eteryczny wspaniałym dodatkiem do kosmetyków do pielęgnacji stóp oraz dłoni. Charakteryzuje się także właściwościami uspakajającymi. działa antystresowo i łagodzi emocje.   Geranium pomaga w przypadkach bólu głowy czy gardła. Działą kojąco i relaksująco. W połączeniu z olejkiem lawendowym pomaga przy zasypianiu, dzięki czemu znajduje zastosowanie także w olejkach dla dzieci.

Pelargonium Graveolens Oil

Sprawdź inne składniki

Sprawdź także wybrane naturalne kosmetyki WISE z olejkiem eterycznym geranium:

neroli naturalne serum do cery trądzikowej

naturalny krem do rąk wise

 

naturalny krem anti age przeciwzmarszczkowy wise