Sodium benzoate

  • Sodium benzoate - sól kwasu benzoesowego – konserwant stosowany w produktach spożywczych oraz kosmetykach naturalnych, substancja aprobowana przez Ecocert do stosowania w kosmetykach certyfikowanych. Charakteryzuje się działaniem fungistatycznym i bakteriostatycznym; hamuje rozwój oraz przetrwanie mikroorganizmów, bakerii, pleśni, a także zabezpiecza produkt przed zakażeniem bakteriami mogącym powstać w trakcie użytkowania.

Sprawdź inne składniki

Zobacz naturalne kosmetyki WISE

Sodium Benzoate