Zinc PCA

 

Zinc PCA

 

ZINC PCA – ten pozyskiwany z cynku mikroelement potrzebny jest ciału do zdrowego funkcjonowania.  Występuje w kosmetykach jako składnik kondycjonujący, przyczynia się do utrzymania zdrowia skalpu oraz włosów. W produktach do włosów pomaga zapobiegać utracie włosów, a także powstawaniu łupieżu.

Badania wykazały, że ma on działanie przeciwstarzeniowe (anti-age) z uwagi na zdolność do eliminacji kolagenazy, enzymu, który niszczy zdrowy kolagen w skórze. Przy regularnym stosowaniu może pomagać także w poprawie tonacji skóry i łagodzić widoczne na niej objawy zmęczenia. Składnik ten wspiera także enzymy w ciele i może przyczynić się do poprawy funkcjonowania systemu immunologicznego, pomaga zwalczać przyczyny infekcji i bakterie. Zinc PCA ma także działanie regulujące produkcję nadmiaru sebum, a także łagodzące stany zapalne spowodowane trądzikiem.  Z tego powodu jest składnikiem pożądanym w kosmetykach stworzonych dla skóry tłustej i skóry trądzikowej.

serum nawilżające z kwasem hialurnowym

Kosmetyki WISE Naturkosmetik zawierające składnik Zinc PCA  - Moist Booster Żel z kwasem hialuronowym – do skóry dojrzałej, suchej i wymagającej nawilżenia oraz skóry tłustej, trądzikowej.

 

Sprawdź inne składniki